Skin Detox: Doe je met ons mee?

Skin Detox: Doe je met ons mee?

We hebben allemaal de feestdagen weer achter de rug. Hopelijk hebben jullie ondanks de huidige maatregelen tóch allemaal fijne dagen gehad en zien jullie 2021 positief in. Wij starten het nieuwe jaar in ieder geval vol goede moed! Januari is voor ons een maand om onze lifestyle onder de loep te nemen en weer gezond van start te gaan. In december hebben we allemaal anders gegeten en wellicht ook stress ervaren door de nieuwe lockdown. Grote kans dat jouw huidbeeld mede hierdoor is veranderd. Met deze blog geven we je tips om je gezondheid weer op de rails te krijgen en je huid weer te laten stralen!
Auteurs: Michelle Man & Madelon Schuytvlot

 

De huid: ons detoxorgaan

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Maar wat je misschien nog niet wist is dat het tevens ook ons grootste detoxorgaan is (vandaar de term Skin Detox).

Aan de huid kunnen we aflezen hoe het gesteld is met de conditie aan de binnenkant van ons lichaam. Huidproblemen ontstaan in veel gevallen ook van binnenuit en de huid kan enorm opknappen als je onderliggende factoren weet te achterhalen. We weten allemaal het belang van gezond eten, bewegen, water drinken, voldoende slaap en goede producten gebruiken. Maar onderschat ook niet de rol van stress op de huid. Zeker in de huidige situatie kan ook dat mee spelen. Maar een Skin Detox, hoe pak je dat verstandig aan?

 

Terug in balans

Detoxen is een mooie manier om huid en lichaam weer terug in balans te krijgen. Het kan, maar hoeft niet radicaal met intensieve sapkuren en vasten. Het is bewezen dat je veranderingen in kleine stapjes het langste volhoudt. Begin dus eerst om op kleine schaal bewustere keuzes te maken. Zorg dat je daarnaast je doel concreet maakt en stel jezelf de vraag; wat wil ik bereiken? Mij fitter voelen, die paar kilo’s kwijt, mijn huid weer laten stralen...?

Het is een ander verhaal wanneer je voor je gevoel al heel bewust bezig bent met je gezondheid en die vervelende huidproblemen tóch blijven aanhouden. Vaak kan je lichaam de afvoer van afvalstoffen niet goed bijbenen en dat zien we dan terug in de huid (bijvoorbeeld eczeem, acne of rosacea). Maar ook zonder huidklachten spelen externe factoren een rol. Ons Westers voedingspatroon is over het algemeen heel bewerkt en het milieu gaat hard achteruit (denk aan de invloed van uitlaatgassen op onze huid) waardoor we dagelijks ongemerkt worden blootgesteld aan diverse afval- en gifstoffen.

Het gebruik van supplementen zoals de Cell Pure van Cellics kan je nét dat extra beetje helpen om je lichaam te ontgiften. Meer dan 20 hoog gedoseerde, natuurlijke en organische ingrediënten dragen bij aan het ontgiftingsproces en creëren een zuivere huid van binnenuit.⁠ Het gebruik van de Cell Pure heeft als doel om een beter huidbeeld te creëren of om je vitaliteit, energie en/of weerstand te boosten. Voor het juiste gebruik van de Cellics producten adviseren we je contact met ons op te nemen.

 

Gezonde voeding

Een Skin Detox kun je in principe dus zo intensief maken als je zelf wilt. Gezonde(re) voedingskeuzes maken is een goed begin voor het verbeteren van je lifestyle. Doe het stapsgewijs en kijk bijvoorbeeld in de eerste week van je goede voornemens wat je kunt veranderen aan je ontbijt. Neem daarna ook eens je lunch en diner onder de loep. Kijk eens of je 1 maaltijd per dag bijvoorbeeld kunt vervangen door een verse smoothie met veel groene groente en fruit. Je zult al gauw merken dat je huid je dankbaar is!

Tot slot.. dit geldt voor alle maaltijden; eet bewust! Neem je tijd en eet aan tafel in plaats van achter je laptop of de tv. Zo ga je leren luisteren naar je lichaam en voel je veel sneller of je nog honger hebt (dit helpt ook tegen onnodig snacken) of dat je juist een te grote portie eet. Zo verbeter je je gezondheid en voorkom je gelijk die overtollige coronakilo’s!

 

Samengevat

Om je gezondheid te boosten en je huid te laten stralen spelen meerdere factoren mee, maar voeding neemt een prominente rol in. De juiste voeding kan je huidbeeld positief beïnvloeden maar wanneer je nog een stapje verder wilt is een detox met onze Cellics supplementen een mooie aanvulling. Implementeer kleine veranderingen op het gebied van gezonde voeding en zie hoe je hier (mits een goede dosis discipline..;) ) vervolgens langzaam een gewoonte van maakt! Zeker nu we voorlopig nog met z’n alle thuis moeten zitten zie ik dit zelf als dé ideale tijd om lekker uitgebreid en gezond te koken en tijd te besteden aan mijn kostbaarste bezit: mijn gezondheid.

 

Detox je met ons mee?

Wij starten in januari met een 10-daagse Detox challenge samen met Cellics. 

Bestel nu de speciaal voor deze kuur samengestelde Detox kit op de website.

We zullen je begeleiden en motiveren door middel van een samengesteld boodschappenlijstje, tips en onze eigen ervaring tijdens deze kuur!

 

Tot de volgende keer!
-xoxo-

Michelle & Madelon

 

P.S. Bekijk het fragment van Madelon over Skin Detox op Videoland (aflevering 7 van RTL Boulevard). De behandelde vragen komen op een later moment online.