Van zomer naar herfst: Wat verandert er voor je huid?

Auteur: Michelle Man

In onze eerste blog vertellen we je over de belangrijkste veranderingen voor je huid als de 'r' weer in de maand komt, oftewel; wanneer het herfst wordt.

Het lijkt misschien alweer lang geleden... je vakantie. Terwijl jij mentaal en fysiek lekker aan het bijkomen was (en hopelijk nog nageniet!) heeft je huid de gehele zomerperiode heel wat te verduren gehad. Zee- en chloorwater, airco en transpiratie zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. En dan heb ik het nog niet eens over de schadelijke effecten van de zon...

In dit artikel geven we tips om jouw huid te herstellen van opgelopen zonschade en tevens voor te bereiden op een nieuw seizoen!

Afgelopen week is officieel de herfst begonnen. De eerder nog heerlijke zomerse zonnestralen worden de komende tijd ingeruild voor gure wind, regen en kou. Bah! En dus blijven we weer wat meer binnen.

Je huid krijgt hierdoor minder toevoer van frisse zuurstof met gevolg dat hij droger wordt. Het gebruik van de verwarming binnenshuis gooit er nog een extra schepje bovenop. 

Al met al is de overgang van zomer naar herfst hét moment om extra voor je huid te zorgen. Dit doe je heel easy door middel van de volgende 5 tips:

1. Exfolieer!
Exfoliëren doe je 1 à 2 keer per week en zorgt ervoor dat je huid weer gaat stralen!

Ziet je huid er na de zomer doffer uit en krijg je sneller last van puistjes? Een verdikte hoornlaag is hier het probleem. De huid die zich bruint is namelijk een prachtig natuurlijk beschermingsmechanisme met als functie om onderliggende levende cellen te beschermen. Als reactie op de zon verdikt de opperhuid (de bovenste huidlaag) zich en zijn schadelijke UV-stralen minder tot niet in staat om het dieper gelegen DNA te beschadigen.

Maar na de zomer hebben we deze verdikking van de huid niet meer nodig en raakt o.a. het talg onderhuids verstopt. Je eerder nog egale, gebruinde huid oogt al gauw wat dof en grauw door de opstapeling van dode huidcellen. Ook oneffenheden zoals pigmentvlekjes kunnen ineens blijvend zichtbaar worden. 

Om dit alles te voorkomen, is de eerste stap in je skincareroutine het toevoegen van een product met een exfolierende werking. Vergeet de vaak agressieve ‘korrelscrub’ en exfolieer liever met een product waaraan zogenoemde milde ‘zuren’ zijn toegevoegd.

De huid krijgt na gebruik van een exfoliant een gladder huidoppervlak en ziet er dus weer fris, egaal en stralend uit. Afhankelijk van de toegepaste concentratie doet een exfoliant nog meer; het kan pigmentvlekken verminderen, vocht vasthouden en zorgt voor de aanmaak van collageen (anti-aging!).

Ons advies:

 • Vital C Hydrating Enzyme Masque: een krachtig hydraterend masker die op een milde wijze dode huidcellen verwijdert door de toevoeging van fruitenzymen.
 • Is je huid wel wat gewend en wil je een extra boost? Combineer met het Ageless Resurfacing Masque voor maximaal resultaat.

Wil je je huid echt aanzienlijk verbeteren? Dan is het nu de geschikte tijd om een reeks peelings te ondergaan in de salon. Een mooie oppepper om je huid helemaal autumnproof te maken! Laat je bij voorkeur adviseren door een specialiste bij Madesalon over welk product of welke behandeling het beste geschikt is voor jouw huid. 

2. Hydrateer
Nadat de dode huidcellen zijn verwijderd, is je huid beter in staat om actieve ingrediënten op te nemen. Zo ben je met de volgende stap in je routine niet alleen ´dode huidcellen aan het pamperen´ zeg ik vaak, maar bereik je ook juist de dieper gelegen, levende cellen in de huid.

In de zomer heeft je huid voornamelijk bescherming nodig tegen UV-stralen en moet een crème vooral niet te vol zijn. Maar in de herfst moet je een verzorgingsproduct hebben dat in de vorm van voeding beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen en die je huid weer gaat herstellen. Het is belangrijk om je huid alsnog te beschermen met een spf, maar denk bij een hydratatieboost ook eens aan een serum.

Een serum heeft namelijk een hoge concentratie aan werkzame stoffen en is als het ware echt een medicijn voor je huid! Krachtig tegen uitdroging en huidveroudering. In combinatie met een herstellende nachtcrème zijn deze twee the key naar optimaal huidherstel. Combineer een serum met een voedende moisturizer en je huid is optimaal beschermd tegen alle herfstige taferelen!

Ons advies:

De serums en nachtverzorging van Image Skincare zijn veelal gebaseerd op antioxidanten zoals vitamine A, C, en E dit kun je zien als gezonde voeding voor je huid. Wil je een stapje verder? Dan bevat de The Max lijn hiernaast ook nog eens ingrediënten zoals peptiden en plantaardige stamcelextracten voor het opvullen van fijne lijntjes en rimpels. Voor MAXimale anti-aging!

Echte hydratatie boosters:

 • Vital C Hydrating Antioxidant A-C-E Serum: Krachtige combinatie van antioxidanten. Fijne lijntjes, een droge huid en andere tekenen van veroudering worden bestreden.
 • Vital C Hydrating Repair Crème: Rijke zachte formule op basis van vitamine C bestrijdt zichtbare tekenen van stress en vermoeidheid.
 • Vital C Hydrating Water Burst: Lichte, intens-hydraterende gel die de huid optimaal voedt.
 • The Max Stem Cell Serum: De stamceltechnologie, in een exclusieve samenstelling herstelt celbeschadiging. Het vermindert direct de zichtbare fijne lijntjes ontstaan door gezichtsexpressie, rimpels en andere tekenen van veroudering.
 • The Max Stem Cell Crème:  Deze revolutionaire nachtcrème voorkomt de eerste tekenen van veroudering. Op basis van een hoge concentratie actieve ingrediënten zoals peptiden en plantaardige stamcelextracten.

Kies voor overdag één van onze Prevention dagverzorging mét spf. Een spf gebruik je het hele jaar door en is de beste anti-agingcrème die je maar kunt hebben. Want ongeacht of de zon met het blote oog zichtbaar is of niet, UV-stralen richten altijd schade aan de huid. Laat je adviseren door onze specialisten welke dagverzorging het beste geschikt is voor jouw huidtype.

 

 

3. Extraatjes voor je huid
Juist in deze overgangsperiode draait alles om het optimaal voeden van je huid. Het gebruik van een masker is daarom een echte must én een mooie aanvulling op je skincareroutine thuis.

Wij adviseren:

 • Ormedic Balancing Gel Masque. Brengt de onrustige huid weer terug in balans, hydrateert en verzacht. Op basis van aloë vera en botanische extracten.
 • The Max Stemcell Masque. Een formule op basis van plantaardige stamcellen en krachtige peptiden om de huid haar jeugd en glans terug te geven. Verjongt, vernieuwt en revitaliseert de doffe, verouderende huid.
 • Kies voor een nachtmasker die 's nachts, wanneer de huid in de herstelmodus zit, extra zijn werking kan doen. Sleep yourself beautiful met het Ageless total overnight retinol masque (op basis van Vitamine A). De ‘time releasefunctie’ zorgt gedurende de nacht voor een stelselmatige afgifte van krachtige ingrediënten.

 

 

 

4. Vergeet ogen en lippen niet!
Vergeet ook deze kwetsbare delen van het gelaat niet. Oogcrèmes zijn speciaal ontwikkeld omdat de huid rondom de ogen dunner is en je hier de eerste tekenen van veroudering ziet. Oogcrèmes hebben bovendien een andere structuur dan je gewone dagverzorging.

Wat je lippen betreft: dikke kans dat je in de herfst- en winterperiode last krijgt van barstjes, velletjes of gescheurde lippen. Een vaseline of de bekende Labello laten je huid niet ademen en maken uiteindelijk het probleem nog erger. Kies liever voor een lipbalm die naast comfort ook herstellende ingrediënten heeft.

Ons advies:

 • Vital C, Hydrating Recovery Eye-Gel. Op basis van antioxidanten en peptiden, geschikt vanaf +/- 25 jaar.
 • The Max Stem Cell Eye Crème. Verzacht fijne lijntjes op basis van ingrediënten zoals peptiden en groeifactoren.
 • Ormedic Balancing Lip Enhancement complex. De Marine Filling-ingrediënten hebben tevens een echt plumping effect! Ook verkrijgbaar in een subtiele roze kleur.

5. Passende behandelingen
Na de zomerperiode kunnen we in de salon écht aan de slag met de huid.

Ga eens voor een sterkere behandeling zoals een peeling, micro-needling, microdermabrasie of een van onze Skin Booster treatments. Voor het beste resultaat adviseren we deze behandelingen in kuurverband.

Skin Booster Treatments:

 • Peeling kuur, om de 2 weken. Ga voor 3x (€225,-) of 6x (€ 450,-)
 • Microneedling, €120,- los. Kuur van 4x €540,-
 • Microdermabrasie, €100,- los. Kuur van 4x €360,
 • Gym for your skin, 45 minuten, €100

Conclusie:
Het gebruik van je thuisregime aan skincareproducten gaat mee met de wisseling van de seizoenen. De crème die je zomers gebruikt, biedt je huid in de herfst namelijk niet voldoende verzorging en bovendien is afwisseling ook beter voor je huid. Wees niet bang om je skincareregime zo nu en dan te veranderen en voeg een serum, exfoliërende producten en hydratatieboosters toe. Denk ook eens aan intensievere behandelingen voor een verbluffend resultaat!

Ben je nog niet bekend met de producten en behandeling en wil je weten wat het beste bij jouw past? Plan dan een Intake Only of Intake + Signature Facial bij Madesalon.

Share information about your brand with your customers. Describe a product, make announcements, or welcome customers to your store.